Připravuji...
05. 05. 2011
V tento den se ve školní kuchyni žáci pod dohledem paní Lenky Kvapilové a paní učitelky Andrey Komůrkové pustili do přípravy vynikajicích jednohubek. Rádi se s Vámi podělí o recept.
A co dobrého chystali?
Jednohubky s česnekovou, sýrovou a paštikovou pomazánkou.
Suroviny na přípravu česnekové pomazánky:
Tvaroh | 125 g |
Pomazánkové máslo | 250 g |
Česnek | 3 stroužky |
Sůl | dle chuti |
Ozdoba: | |
Červená paprika | |
Zelená petrželka |
Příprava pomazánky:
Máslo s tvarohem vyšleháme, přidáme prolisovaný česnek a sůl podle chuti. Našlehanou pěnu dáme do cukrářského pytlíku se širší trubičkou a zdobíma kolečka rohlíků jako šlehačkou dort. Zdobíme malým proužkem červené papriky a petrželkou.
Suroviny na přípravu sýrové pomazánky:
Smetanový sýr | 8 trojúhelníčků |
Sůl | dle chuti |
Ozdoba: | |
Hroznové víno | |
Zelená petrželka |
Příprava sýrové pomazánky:
Sýr vyšleháme do pěny, přidáme dle chuti sůl. Našlehanou pěnu dáme do cukrářského pytlíku se širší trubičkou a zdobíma kolečka rohlíků jako šlehačkou dort. Zdobíme půlkou kuličky hroznového vína a petrželkou.
Suroviny na přípravu paštikové pomazánky:
Tvaroh | 125 g |
Pomazánkové máslo | 250 g |
Zlatá paštika | 100 g |
Sůl | dle chuti |
Ozdoba: | |
Klobása | |
Zelená petrželka |
Příprava paštikové pomazánky:
Tvaroh s máslem a paštikou vyšleháme do pěny, přidáme dle chuti sůl. Našlehanou pěnu dáme do cukrářského pytlíku se širší trubičkou a zdobíma kolečka rohlíků jako šlehačkou dort. Zdobíme půlkou kolečka klobásky a petrželkou.
Poznámka:
Používáme den staré rohlíky a krájíme zešikma.
Kompletní kontakty
Základní škola
Školní družina
Mateřská škola
Odloučené pracoviště
Zástupkyně ředitelky: tel. 733 322 839
E-mail: ms.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy
Ředitelka školy: tel. 733 735 788
Zástupkyně ředitelky: tel. 734 237 631
E-mail: skola@zs5.svitavy.cz
Sokolovská 1638/1, 568 02 Svitavy
Odloučené pracoviště
Vedoucí vychovatelka: tel. 730 194 911
E-mail: sd.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy