You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Připravuji...

03. - 07. 10. 2017

Již po destáté se naši deváťáci vypravili na výměný pobyt v partneské škole ve Spišském Bystrém, které leží na Slovensku nedaleko Popradu. Jedním z letošních nej... je počet účastníků. Třicet dva žáků z naší školy se pod Tatry ještě nikdy nevypravilo. Dalším nej ... je devadesátiminutové zpoždění vlaku z České Třebové do Popradu. Po nezvykle dlouhé cestě vlakem se nás na nádraží ujalo hned několik kolegů učitelů z partenrské školy, aby nás auty odvezli na místo, které se nám na týden stalo domovem. Zde na nás čekala také třicítka školáků, se kterými si někteří z našich už pár týdnů dopisovali. Ukázali nám okolí školy včetně pěkného lyžařského areálu. Po večeři nastala možnost bižšího seznámení při párty s hudbou.

V úterý si pro nás hostitelé připravili návštěvu druhého největšího města Slovenska - Košic. Zde jsme zavítali do expozic technického muzea (planetárium a interaktívne Vedecko-technické centrum pre deti a mládež), do Chrámu Sv. Alžběty a prošli jsme historickou částí města. Večer nás pak čekala poutavá přednáška členů Horské záchranné služby a sdružení horských vůdců o Tatrách. Ta nás tématicky připravila na na středeční celodenní výlet do slovenských velehor.

Cílem letošní túry byla Chata pri Zelenom plese. Túru si za pěkného počasí všichni užili a protože je nestála moc sil, proběhl po večeři narychlo uspořádaný zápas ve volejbale, který jsme po dramatické koncovce timebreaku vyhráli.

Výlet partnerské školy do Svitav a naší školy do partnerské školy ve Spišském Bystrém mohl být realizován i díky projektu „Česko-slovenské partnerství škol“ financované s podporou Pardubického kraje z programu „Dotační program kanceláře hejtmana 2017“ částkou 15 000 Kč.



Mateřská škola

Odloučené pracoviště
Zástupkyně ředitelky: tel. 733 322 839
E-mail: ms.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy

Základní škola

Ředitelka školy: tel. 733 735 788
Zástupkyně ředitelky: tel. 734 237 631
E-mail: skola@zs5.svitavy.cz
Sokolovská 1638/1, 568 02 Svitavy

Školní družina

Odloučené pracoviště
Vedoucí vychovatelka: tel. 730 194 911
E-mail: sd.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy