You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Připravuji...

03. 10. 2011

V pondělí nastoupili k zápasům obvodního kola v minikopané na svitavském stadionu také žáci naší 8. a 9. třídy. Do základní skupiny A k nám byly přilosovány týmy ZŠ Felberova, SY a ZŠ Radiměř. Zápasy v této těžké skupině skončily s těmito výsledky:

Skupina „A“ :

ZŠ Radiměř – ZŠ Felberova SY                              2 : 3  (1 : 2)

Branky: Janků 2 – Pospíšil, Berlan, Betlach

 Náš první zápas se ZŠ Felberova byl, ač tomu konečný výsledek nenapovídá, velmi těžký. Dlouho se hrálo bez branek, ale potom se žáci  ZŠ Felberova, možná z přemíry snahy rozhodnout zápas ve svůj prospěch, možná dílem únavy z prvního zápasu, dostali do jakési křeče a naši hráči z toho těžili. Branky stříleli v tomto pořadí: Vacek, Říha, Čížek, Czehowský. Zvlášť pěkná byla hned ta první Martina Vacka, který technickou střelou překvapil soupeřova brankaře, když mu „ometl pavučinky“ ze spojnice břevna a tyče.

ZŠ Sokolovská SY – ZŠ Felberova SY                    4 : 0  (0 : 0)

Letos přijela ZŠ Radiměř ve velmi silné sestavě, čemuž nasvědčoval už jejich první zápas se ZŠ Felberova. Dlouho nás hráči Radiměře dostávali pod tlak. Jejich snažení bylo korunováno gólem na 1:0. Na něj však velice rychle odpověděli naši hráči velice pěkným gólem hlavou Dana Říhy a změna stran proběhla za stavu 1:1. Také ve druhé půli jsme museli po brzkém gólu soupeře dotahovat, ale povedlo se. Vyrovnával Filip Čížek. V závěru pro nás dokonce tři body vystřelil Denis Dvořák.

ZŠ Radiměř  – ZŠ Sokolovská SY                           2 : 3  (1 : 1)

 Pořadí v zákl. skupině:       1. ZŠ Sokolovská Svitavy        2  2 0 0     7 : 2   6

                                               2. ZŠ Felberova Svitavy           2  1 0 1     3 : 6   3

                                               3. ZŠ Radiměř                            2  0 0 2     4 : 6   0

Do semifinále proti ZŠ Březová n./Svit. jsme nastupovali s vědomím, že svým soupeřům v základní skupině nastříleli celkem 10 branek. Nervozita ale opadla záhy po nádherném dvojitém „angličanovi“ Martina Czehowského. K výhře 4:0 pak svými góly přispěli Martin Vacek (2) a Dan Říha.

ZŠ Sokolovská SY – ZŠ Březová nad Svit. 4 : 0  (2 : 0)

Také náš finálový soupeř Gymnázium SY procházel ke vzájemnému zápasu bez ztráty kytičky a soupeřům ve třech utkáních vstřelil 13 gólů. A byli to právě jeho hráči, kteří se ve střední části první půle dostali, hlavně díky laxnímu přístupu a snaze o profesorský fotbal,  dokonce do dvoubrankového vedení. Do poločasu naši hráči stačili jen snížit. Po přestávkové domluvě se ale vzchopili a zápas otočili ve svůj prospěch.

Mohli jsme tak po dlouhé době oslavit první místo a postup do okresního kola. Naším nejlepším střelcem byl s 5 zásahy Dan Říha, 4 branky dali M.Vacek a F. Čížek



Mateřská škola

Odloučené pracoviště
Zástupkyně ředitelky: tel. 733 322 839
E-mail: ms.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy

Základní škola

Ředitelka školy: tel. 733 735 788
Zástupkyně ředitelky: tel. 734 237 631
E-mail: skola@zs5.svitavy.cz
Sokolovská 1638/1, 568 02 Svitavy

Školní družina

Odloučené pracoviště
Vedoucí vychovatelka: tel. 730 194 911
E-mail: sd.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy