You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Připravuji...

14.11.2022

Ve spolupráci s Pavlínou Fochlerovou, odbornicí na výrobu domácí přírodní kosmetiky, se děti pustily do výroby vlastní kosmetiky s využitím jen těch nejkvalitnějších rostlinných surovin.

První dvě hodiny výroby kosmetiky proběhly v první polovině listopadu. V první hodině se děti seznámily s různými přírodními ingrediencemi, ze kterých se přírodní kosmetika vyrábí - typy másel, éterických olejů, bylinek, sušených květů, atp. Zkusily také hádat dle vůně, o které typy éterických olejů se jedná, či uhodnout druhy tělových másel podle konzistence. Součástí prvního setkání se slečnou Pavlínou byla výroba prvních produktů - soli do koupele a levandulový tělový olej, který děti založily a nechaly na pár týdnů macerovat.

Ve druhé hodině výroby se děti vrhly na přípravu balzámů na rty a výroby koupelové soli ve velkém pro prosincovou charitu. Pro přípravu všech produktů děti používají čiště přírodní rostlinné produkty - slunečnicový olej, bambucké máslo, včelí vosk, éterické oleje různých vůní či sušené květy levandule, růže a tulipánu. Omamná vůně všech těchto kouzelných surovin nás provází každou hodinu. Důležité je nejen produkt vyrobit, ale také pěkně obalit, aby se dobře prodávaly. A tak je pro děti dalším úkolem vytvořit pěkné dózičky pro své produkty. Výrobky si děti mohly také odnést domů a připravit jako dáreček pro své blízké pod stromeček.

Ivana Škraňková



Mateřská škola

Odloučené pracoviště
Zástupkyně ředitelky: tel. 733 322 839
E-mail: ms.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy

Základní škola

Ředitelka školy: tel. 733 735 788
Zástupkyně ředitelky: tel. 734 237 631
E-mail: skola@zs5.svitavy.cz
Sokolovská 1638/1, 568 02 Svitavy

Školní družina

Odloučené pracoviště
Vedoucí vychovatelka: tel. 730 194 911
E-mail: sd.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy