You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Připravuji...

Cíl projektu:

  1. Zkvalitnění vzdělávací infrastruktury pro práci s digitálními technologiemi – V rámci projektu dojde k modernizaci počítačové učebny ZŠ, zejména prostřednictvím vybavení učebny moderními ICT technologiemi. Tento cíl je ve vazbě na práci s digitálními technologiemi v rámci formálního a zájmového neformálního vzdělávání. Modernizace učebny bude mít pozitivní vliv na budoucí uplatnění absolventů na trhu práce.
  2. Zkvalitnění vzdělávací infrastruktury školní družiny – V rámci projektu dojde k modernizaci a diferenciaci stávajících vnitřních prostor školní družiny vč. zázemí. Výstupy projektu budou rozvíjet osobnostní rozvoj účastníků školní družiny, vč. jejich kreativity a zájmu o přírodní vědy.

Propojením stávající učebny ŠD (učebna 1) s dosavadní kmenovou učebnou (učebna 2) prosklenou stěnou vznikne velký prostor třídy školní družiny s možností vytvoření tematicky zaměřených hracích koutků, které podpoří kvalitní diferencované vzdělávání všech účastníků, kdy bude mít vychovatelka všechny děti pod dohledem. Děti si tak budou moci vybrat aktivity podle jejich zájmu a vzdělávacích potřeb, což podpoří jejich samostatnost a kreativitu. Školní družina bude podnětným a zároveň zábavným prostředím, které bude moci kvalitně naplňovat volný čas dětí a podporovat jejich osobnostní rozvoj.

Moderní počítačová učebna vybavená podnětnými digitálními pomůckami zajistí kvalitní výuku informatiky, která je od 1. 9. 2022 povinná v každém ročníku ZŠ. Nákupem nových počítačů kompatibilních s moderními digitálními technologiemi se výrazně zvýší kvalita výuky informatiky. Pořízení tabletů umožní vytvoření dalších dvou „mobilních PC učeben“, které lze využít nejen ve výuce polytechnických a přírodovědně zaměřených předmětů, ale také cizích jazyků a dalších oborů napříč vzdělávacími oblastmi. Notebooky budou využívat vyučující informatiky k přípravě výuky, vlastní výuce i realizaci kroužků podporujících rozvoj informatického myšlení.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj z Integrovaného regionálního operačního programu.

Předpokládaný termín dokončení realizace projektu: 30. 9. 2024



Mateřská škola

Odloučené pracoviště
Zástupkyně ředitelky: tel. 733 322 839
E-mail: ms.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy

Základní škola

Ředitelka školy: tel. 733 735 788
Zástupkyně ředitelky: tel. 734 237 631
E-mail: skola@zs5.svitavy.cz
Sokolovská 1638/1, 568 02 Svitavy

Školní družina

Odloučené pracoviště
Vedoucí vychovatelka: tel. 730 194 911
E-mail: sd.prazska@zs5.svitavy.cz
Pražská 2A, 568 02 Svitavy